Sexwerk.nl – Hét advertentieplatform voor vergunde & legale sexbedrijven & sexwerkers.

martin
Posted in Sperma nieuws

Sexwerk.nl is een 100% veilige en legale omgeving, om uw sexbedrijf en uw sexwerkers onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Dit geldt ook voor zelfstandige sexwerkers met een KvK inschrijving.

Sexwerk.nl is ontstaan naar aanleiding van de vele negatieve geluiden in de markt over de huidige advertentiesites, waar niet vergunde sexwerkers de boventoon voeren. Wij komen op voor de belangen van vergunde sexbedrijven en sexwerkers. Ons doel is om deze hun positie in de markt weer terug te geven.

Achter Sexwerk.nl zit een team van mensen met jarenlange ervaring in de erotiekbranche, met de juiste kennis van zaken die u als exploitant EN sexwerker als geen ander begrijpen.

Onderscheidend door:

100% legale en vergunde sexbedrijven / sexwerkers
Team van experts
Uw eigen bedrijfsprofiel online
Altijd gratis bereikbaar voor potentiële klanten
Persoonlijk contact
Betaalbaarheid

Méér dan alleen een advertentieplatform

Sexwerk.nl levert ook diverse branche ondersteunende (online) diensten & producten.

Wij kunnen u namelijk ook ondersteunen bij het maken van een nieuwe website, bedrijfsvideo- en foto’s, vormgeving / drukwerk, social media en de juiste marketing om uw bedrijf bij het juiste publiek onder de aandacht te brengen.

We besteden veel aandacht aan het promoten van uw bedrijfsprofiel, en zijn graag bereid om het inrichten hiervan op Sexwerk.nl uit uw handen te nemen.

Sexwerk.nl

Rekenmachine kan mannen vertellen hoe ‘oud’ hun zaad is

Rene
Posted in Algemeen


Een nieuwe rekenmachine kan mannen vertellen hoe ‘oud’ hun zaad is. Daarvoor gebruikt het aanwijzingen uit DNA-analyse. De rekenmethode onthult onder andere de grote invloed van roken op de zaadkwaliteit.

Hoewel we al langer weten dat de leeftijd van vrouwen invloed heeft op de gezondheid van hun nageslacht, weten we pas korter dat ook de leeftijd van de vader zulke effecten kan hebben. Oudere vaders dragen zelfs meer genetische mutaties over op hun kinderen dan oudere moeders doen. Kinderen van oudere vaders hebben daarom een verhoogd risico op autisme en schizofrenie.

‘De hoop is dat we mensen kunnen screenen en vertellen: ‘jouw sperma is echt heel oud’ zodat we dat kunnen koppelen aan risico’s voor hun nageslacht’, zegt Tim Jenkins van de University of Utah in de Verenigde Staten.

Het bewijs stapelt zich op dat oudere vaders gezondheidsrisico’s overdragen door epigenetische labels op het DNA in hun sperma. Deze labels veranderen de activiteit van de genen. Gedrag zoals een slecht dieet of roken kan dergelijke epigenetische veranderingen veroorzaken en invloed hebben op de volgende generatie.

350 mannen
Veroudering is ook een factor. Jenkins en zijn collega’s hebben het sperma van 350 mannen onderzocht, op zoek naar deze genetische schakelaars. Tot dusverre heeft het team op 147 verschillende plekken in het genoom veranderingen gevonden die verband houden met de leeftijd van de man.

Met behulp van deze informatie heeft het team een rekenmachine gemaakt die bepaalt hoe het DNA van een man eruitziet op die 147 locaties. Hun analyse kan de leeftijd van een man voorspellen met een nauwkeurigheid van 95 procent. Bovendien kunnen ze bekijken of het zaad van die man vroeg oud geworden is.

Ouder sperma
Jenkins en collega’s ontdekten op die manier dat rokers veel ouder sperma hebben. ‘Een veertigjarige man die rookt heeft volgens onze berekeningen vaak een spermaleeftijd van een jaar of 44’, zegt Jenkins, die zijn bevindingen aan het eind van de maand zal delen op een bijeenkomst van de American Society of Reproductive Medicine in de Amerikaanse staat Texas.

De onderzoekers weten nog niet of deze veranderingen verantwoordelijk zijn op het verhoogde risico op autisme en schizofrenie in kinderen van oudere mannen, maar Michael Caroll van de Britse Manchester Metropolitan University vermoedt wel dat dat het geval is.

Moleculair niveau
‘De nadruk op de gevaren van roken heeft altijd aan de kant van de moeder gelegen’, zegt Caroll. ‘Maar het wordt steeds duidelijker dat blootstelling aan rook ook in mannen de gezondheid kan veranderen. En dat komt niet alleen door hoe hun sperma zwemt of eruitziet – er is sprake van veranderingen op moleculair niveau die invloed kan hebben op hun nageslacht.’

Omdat sperma gedurende het gehele leven van een man geproduceerd wordt, bestaat de kans dat mannen met oud zaad een deel van de schade kunnen terugdraaien, zegt Caroll. ‘Als je een man hebt die dertig, veertig jaar oud is, maar het zaad heeft van iemand van vijftig, zestig, dan moet je goed onderzoeken waarom dat zo is’, zegt Caroll. ‘Als je de verantwoordelijke factoren kunt veranderen, kun je de klok mogelijk terugdraaien.

Bron: newscientist

Tekort aan eiceldonoren

Rene
Posted in Sperma nieuws

Er zijn te weinig eiceldonoren in Nederland. Eicelbanken kunnen de vraag van stellen met een kinderwens niet aan en moeten de wachtlijst soms sluiten.

Esther van Gils (37) is eiceldonor. “Als ik kan helpen om die wens en levensvervulling voor elkaar te krijgen, doe ik dat.”
Sinds de afgelopen vijf jaar zijn er rond de twintig baby’s geboren aan de hand van een anoniem gedoneerde eicel uit een van de drie Nederlandse eicelbanken. Het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp, het UMC Utrecht en het AMC in Amsterdam laten nauwelijks meer mensen met een kinderwens op hun wachtlijst toe omdat ze de vraag niet aankunnen. 
“Wij willen geen lange wachtlijst laten ontstaan, omdat wij het niet juist vinden om deze vrouwen in onzekerheid te laten”, zegt adjunct-directeur van het centrum Jacqueline Pieters tegen RTL Nieuws.

Esther van Gils doneerde op haar 32e twee keer eicellen in een privékliniek. Zelf werd ze zwanger van dochter Ella nadat ze als alleenstaande ouder in een spermadonatietraject stapte. “Ik zie in mijn omgeving mensen die veel moeite doen om kinderen te krijgen. Als ik dan kan helpen om hopelijk toch die wens en levensvervulling voor elkaar te krijgen, doe ik dat met liefde.” 
Nadat Esther was goedgekeurd als eiceldonor, was ze twee weken bezig met het proces. De hormonen, injectiespuiten en de punctie. Laatstgenoemde was volgens Esther pijnlijk, maar alles bij elkaar vindt ze het wel de moeite waard. “Ik snap de drempel wel, maar aan de andere kant: wat is twee weken als je iemand op die manier kunt helpen?”

Wat moet er nu gebeuren om dit tekort aan donoren op te lossen? Als het aan UMC Utrecht ligt wordt er zo snel mogelijk geld vrijgemaakt voor een landelijke campagne. Woordvoerder Erik Trinthamer: “Dit moet de bekendheid van de Nederlandse centra en de informatie over het doneren van eicellen vergroten. Want het is ook niet niks, je geeft wel iets van jezelf weg.”

Hoe werkt een eiceldonatie?
Een mogelijke verklaring voor het tekort zou kunnen zijn dat het doneren van een eicel vrij ingrijpend is. Geschikte donoren moeten medicijnen slikken om de eigen menstruatiecyclus te onderdrukken. Dan worden er hormooninjecties ingespoten zodat de donor extra eicellen aanmaakt. Daarna worden de eicellen met een punctie uit het lichaam gehaald.
De donoreicellen worden dan direct bevrucht met het sperma van de vader. Vervolgens wordt de bevruchte cel in de baarmoeder van de moeder geplaatst. Vrouwen die een eicel doneren mogen niet ouder dan veertig zijn en moeten er rekening mee houden dat ze na een donatie verminderd vruchtbaar kunnen worden. Voor iedere donatie krijgen ze een vergoeding van 900 euro.

Bron: RTL nieuws

Sperma vlekken op het jurkje van Stormy?

Rene
Posted in Sperma nieuws

Stormy Daniels heeft het jurkje dat ze droeg bij de eerste afspraak met Trump bewaard. Dat zei haar vriendin Alana Evans tegen CNN. Op die eerste afspraak hadden Daniels en Trump seks.

Toen de interviewer vroeg waarom haar vriendin dat zou hebben gedaan zei Evans – zelf net als Daniels werkzaam in de porno-business: “Misschien om bewijzen te bewaren. Er kunnen dingen op dat jurkje zitten, zeker omdat het niet is gewassen.”

Er is een gelijkenis met de affaire tussen Bill Clinton en Monika Lewinsky. Clinton ontkende dat hij seks had gehad met ‘that woman’, totdat bleek dat Lewinksus en blauw jurkje had bewaard met daarop een sperma vlek van Clinton

Bron: Welingelichtekringen/USA today

Anticonceptiepil voor mannen

Rene
Posted in Sperma nieuws

AnticonceptiepilOnderzoekers denken de pil over vijf tot tien jaar op de markt te brengen.

De mannenpil komt eraan. Dat laten onderzoekers van de Monash University weten. “We zijn dichter bij het ontwikkelen van een gemakkelijk, veilig en effectief, hormoonvrij oraal anticonceptiemiddel voor mannen,” stelt onderzoeker Sab Ventura.

Eiwitten
Ventura en collega’s hebben eerder aangetoond dat mannen onvruchtbaar worden als je twee eiwitten die van cruciaal belang zijn voor het transport van sperma uitschakelt. Het betekent dat het sperma niet het signaal krijgt om in beweging te komen en dus ook de eicel niet kan bereiken. De aanpak heeft geen verdere bijwerkingen op het lichaam of libido en tast in feite ook het sperma zelf niet aan. Een ander groot voordeel van deze aanpak is dat de man vrij snel na het stoppen met de pil weer vruchtbaar is.

Vervolgonderzoek
Op dit moment is er al een goedgekeurd medicijn voor handen dat één van de twee eiwitten uitschakelt. De uitdaging is nu om een middel te vinden dat met het andere eiwit afrekent. En de onderzoekers van de Monash University hebben nu een nieuwe beurs ontvangen die ze in staat stelt om dat middel op te gaan zoeken en uiteindelijk de mannenpil te ontwikkelen. Als het allemaal voorspoedig gaat, denkt Ventura in staat te zijn om de mannenpil over vijf tot tien jaar op de markt te brengen.

Anticonceptie
Anticonceptie komt op dit moment nog vaak voor rekening van de vrouw. Zij slikt de pil, laat een spiraal plaatsen of kiest voor een vaginale ring, de prikpil, een pessarium of anticonceptiepleister. De man heeft aanzienlijk minder opties. Hij kan een condoom gebruiken. Of – maar dat is een tamelijk rigoureuze oplossing – kiezen voor sterilisatie.

Al jaren proberen onderzoekers de anticonceptie-opties van mannen uit te breiden en daarbij wordt met name ingezet op de ontwikkeling van een mannenpil. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. Eerdere pogingen om de vruchtbaarheid van de man middels een pil te ondermijnen, liepen vaak op niets uit omdat de pil meerdere ongewenste bijwerkingen had, zoals een verlaagd libido of gezondheidsklachten doordat er gerommeld werd met de geslachtshormonen. Ook bleek de werking van sommige middelen niet of nauwelijks omkeerbaar, waardoor mannen in het gunstigste geval pas heel lang nadat ze gestopt waren met het slikken van de pil weer vruchtbaar zouden zijn. Maar onderzoekers gaven de moed niet op en bleven zoeken naar de beste bestanddelen voor de mannenpil. En dat lijkt nu dus zijn vruchten af te gaan werpen.

Bron: scientias
Foto: Anqa/Pixabay

Geen gluten in Sperma

Rene
Posted in Sperma nieuws

Is sperma glutenvrij?! Ooit nagedacht over dit onderwerp… Ik vind het een interessante vraag. Laatst zag ik ‘m weer voorbij komen op een forum. Er zijn dus mensen op zoek naar een antwoord op deze vraag, ik ging op onderzoek uit.

Stel je voor je bent net glutenvrij. Je wereld stort voor heel even in. Je hele leven moet je omgooien, maar ook de raarste vragen komen in je op… Zoals bijvoorbeeld: ‘Is sperma glutenvrij?!’, zou jij deze vraag aan je arts of diëtiste stellen? Niet iedereen durft of wil dit. Een rondje Googlen is makkelijker en privé. Ik hoop dat degenen die zoeken naar een antwoord op deze vraag, bij dit artikel komen waarin ik je het antwoord geef.

Nog nooit heeft iemand duidelijk onderzocht of de gluten die een man eet ook in zijn sperma terecht komt. De schrijfster vraagt Maag-Darm-Lever arts Dr. Dan Leffler, hij is docent geneeskunde aan de Harvard Medical School en directeur van een coeliakie centrum in Boston. Hij geeft toe dat er geen makkelijk antwoord is. Met de beste informatie die hij heeft, zegt hij ‘nee’ op de vraag of er gluten in sperma zit. In ieder geval niet in significante hoeveelheden. Er is geen reden aan te nemen dat er ook maar een voordeel is voor het lichaam als er gluten in de sperma zit. Dr. Leffler geeft toe dat er tot nu toe geen wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar deze kwestie. Bij gebrek aan enige studie concludeert hij:

‘Vanuit coeliakie perspectief zou ik sperma als zeer veilig beschouwen.’

Conclusie:
Er is geen wetenschappelijke studie gedaan naar deze vraag. Toch zijn artsen het er over eens dat er hoogstwaarschijnlijk geen gluten in sperma zit en dat het veilig voor coeliakiepatiënten is om te consumeren.

Bron: missglutenvrij
Foto: Kurious/Pixabay

Meermaals per maand klaarkomen houdt sperma gezond

Rene
Posted in Sperma nieuws

Wetenschappers weten het zeker: meermaals per maand klaarkomen houdt sperma gezond en helpt kanker vermijden. Wie 21 keer per maand een orgasme krijgt, heeft 33 procent minder kans op prostaatkanker. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Harvard-universiteit.

21 ejaculaties per maand staat gelijk aan 252 keer per jaar of bijna 70 procent van alle dagen. De Amerikaanse wetenschappers baseren hun studie, die gepubliceerd werd in het tijdschrift European Urology, op bijna 32.000 mannen die zij acht jaar lang volgden

De onderzoekers weten niet precies waarom ejaculeren het risico op kanker verlaagt, maar mogelijk loost de man op deze manier kankerverwekkende afvalstoffen. Ofwel: hij spoelt de leidingen door.

Nagenoeg iedereen
Jaarlijks krijgen 11.000 mannen in Nederland prostaatkanker en overlijden er ruim 2600. Het is een ouderdomsziekte. Boven de 70 jaar heeft 30 procent van de mannen prostaatkanker, boven de 90 jaar nagenoeg iedereen.

Al vaker werd het verband aangetoond tussen het aantal zaadlozingen en het verminderde risico op prostaatkanker, maar nog nooit in zo’n omvangrijk onderzoek, zegt uroloog Gert Dohle van het Erasmus MC in Rotterdam. Toch gelooft hij er niet in dat zaadlozingen de prostaat zuivert. ,,Dat is nog nooit aangetoond.”

Zelf denkt hij eerder dat andere factoren verantwoordelijk zijn voor het wel of niet ziek worden, zoals leefstijl en gedrag. ,,De mannen die in dit onderzoek veel zaadlozingen hadden, leefden ongezonder. Zij waren dikker, rookten meer, waren vaker gescheiden en hadden vaker een geslachtsziekte. Door die leefstijl worden zij minder oud, waardoor de prostaatkanker sowieso minder kans krijgt.”

Dohle denkt bovendien dat deze groep mannen minder geneigd is om naar de dokter te gaan om zich te laten testen op mogelijke prostaatkanker.

Actief seksleven
De Harvard-onderzoekers wijzen erop dat een actief seksleven een indicatie kan zijn van een goede gezondheid, die op zichzelf waarschijnlijk het risico op kanker kan verlagen. Daarom is het naast klaarkomen belangrijk om er een goede dieet- en bewegingsroutine op na te houden en regelmatig een arts te bezoeken.

Bron: AD

Een slappe lul van de muziek van Ryanne van Dorst

Rene
Posted in Sperma nieuws

De onderschatte Vlaamse schrijver Herman Brusselmans beledigt de overschatte hermafrodiet Ryanne van Dorst.

— Pas op: satire! Elke week fileert de onderschatte Vlaamse schrijver Herman Brusselmans een overschat persoon uit de wereldgeschiedenis. ‘Een stilistische oefening in iemand uitschelden’, zoals hij het zelf noemt. Dat kun je grappig vinden, of niet. —

Ryanne van Dorst werd geboren als hermafrodiet. Dat wil zeggen dat ze beschikt over een kut, een snikkel, een doos, een lul, een spleet, een pik, een pussy, een dick, twee à drie schaamlippen, een eikelclitoris, een vagina, een tweede lul, geen vulva, tieten, een platte borstkas, een snor, weinig knevel, voetbalknieën, een verwijfd voorkomen en spierballen als meloenen.

Op haar achtste kwamen haar ouders hier achter, en ze lieten de dokter enige tersluikse arbeid aan Ryanne verrichten, waardoor ze er ging uitzien als een meisje dat een jongen probeert te imiteren op de wijze van een mokkeltje dat wel een kerel zou willen zijn, als ze niet zo vrouwelijk was geweest, ondanks haar airtje van een stoere gozer.

Deze ouders bestonden uit vader Sjoerd van Dorst, een travestiet die z’n geslachtelijke kenmerken van plaats kon doen wisselen, en moeder Sjaan van Dorst-Kubbekonkel, die als clown Dikke Harrie kleuters de stuipen op het lijf joeg, ondermeer door haar kunstpenis van tussen haar memmen tevoorschijn te halen.

Ryanne groeide op als een normaal kind, behalve dat ze zowel zittend plaste als poepte, als masturbeerde, als naar haar eigen onderstel staarde, als een andere hermafrodiet probeerde te versieren via het uitstoten van op sperma gelijkend witverlies. Vind op die manier maar een doordeweeks baantje.

Dan maar de muziek in! Ze richtte verschillende rockbands op, waarin ze zelf gitaar speelde en zong met een stem die een kruising was tussen die van Robert Plant en die van Ria Valk. Haar bekendste band heette Elle Bandita, en de songs ervan waren zo hemeltergend slecht dat je zelfs als lid van die band een slappe lul zou krijgen, maar die had Ryanne van Dorst al, dus hield ze het op een druipende baarmoeder.

Als je een totale mislukkeling bent in de muziek of enig ander cultureel genre, wat moet je dan? Nou, dan ga je de televisiewereld teisteren. Van Dorst krijgt het ene na het andere programma in de schoot geworpen, zoals Geslacht!, waarin ze aan de hand van getuigenissen van freaks en andere angstaanjagende figuren probeerde te bewijzen dat er naast het mannelijke en vrouwelijke geslacht ongeveer vijftien andere geslachten zijn, en Holland!, waarin ze op zoek gaat naar de ziel van de Nederlandse eigenheid, en dat doet ze participerend, dus als ze in een seksclub haar licht gaat opsteken, beweegt ze zich als een kat in een hondenhok tussen neukende minkukels, en als ze een interview heeft met Sinterklaas en Zwarte Piet laat ze doorschemeren dat ze de combinatie van een lange witte baard en gitzwarte teelballen wel zou zien zitten, als haar verdomde haarloze flamoes niet in de weg zou zitten.

Ryanne van Dorst is voor de rest wel oké, maar bij lange niet oké genoeg.

Grootschalig DNA-verwantenschansonderzoek

Rene
Posted in Sperma nieuws

Vanaf zaterdag 24 februari 2018 worden 21.500 Limburgse mannen opgeroepen om mee te werken aan een DNA-verwantschapsonderzoek. Dit om een mogelijk match te vinden met het DNA dat werd gevonden op het lichaam van de vermoorde Nicky Verstappen in 1998.
De elfjarige Nicky werd in augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide vermoord. Een dader is nooit gevonden, maar wel DNA-sporen. Eerder werden die sporen al vergeleken met de 270.000 profielen in de nationale DNA-databank. Dat leverde geen resultaat op. Nu wordt er gerichter gezocht in de omgeving van de Brunssummerheide.

Tentenkamp
Het tentenkamp van het jeugdwerk stond destijds aan de rand van het recreatieoord, midden in de natuur. Er was een hoofd- en een toiletgebouw, maar verder werd vooral uit de tenten geleefd. De 37 kinderen sliepen verspreid over tien tenten, en verder waren er nog tenten voor de staf en bv. het eten en spelmateriaal. Nicky sliep met 4 andere jongens in een tent met plastic ramen, hun tent stond tegen de rand van het natuurgebied de Brunssummerheide. Zondagavond 9 augustus 1998 liggen de vijf jongens samen in hun grijsgroene bungalowtent maar maandagochtend wordt er om 08.30 uur alarm geslagen: Nicky is weg. Hij lijkt blootsvoets te zijn verdwenen.

Zoektocht
De volgende ochtend: dinsdag 11 augustus, heeft de politie inmiddels de regie overgenomen in de zoektocht naar Nicky. Er worden twee speurhonden en een vliegtuigje ingezet en de vrijwilligers krijgen begeleiding zodat er gestructureerd wordt gezocht. Nicky is al bijna 40 uur weg. De laatste zoektocht van die dag begint om ongeveer 20.15 uur.
Op een stukje terrein aan de Schinvelderweg ziet een oom van Nicky opeens iets roods. Nicky Verstappen is gevonden. Hij ligt op zijn rug, alsof hij slaapt en met gestrekte benen alsof hij is neergelegd. Nicky wordt gevonden in zijn rode Ajax pyjamabroek.

Meerdere scenario’s
De exacte doodsoorzaak van Nicky is nooit vastgesteld en de politie kan ook niet met zekerheid zeggen of hij wel of niet seksueel misbruikt is. Feit is wel dat Nicky een volkomen gezonde jongen was waarvan men niet verwacht dat hij zo opeens een natuurlijke dood sterft en bovendien lijkt het alsof hij door iemand is achtergelaten. Een van de scenario’s waar de politie rekening mee houdt is dat hij is meegenomen de kant van dat bosje op. Een ander scenario is dat hij zelfs een tijd van de heide weg is geweest en later weer is teruggebracht.

DNA aangetroffen
Op de kleding van Nicky zijn DNA sporen aangetroffen van een onbekende man. Die man heeft de politie nooit rechtstreeks weten te vinden terwijl juist die man waarschijnlijk kan vertellen wat er is gebeurd of de politie op een spoor van een verdachte kan zetten. Overigens is dat aangetroffen DNA al vergeleken met iedereen die bij het kamp was, en dat leverde geen match op.

Gezochte man komt waarschijnlijk uit de omgeving
De politie denkt dat de plek waar Nicky is achtergelaten iets over die man zegt. Deskundigen zeggen eigenlijk allemaal hetzelfde: namelijk dat de man lokale bekendheid gehad moet hebben: bekendheid met De Heikop, bekendheid met de Brunsummerheide en misschien zelfs wel bekendheid met het kerstbomenperceeltje waar Nicky is gevonden.
Experts en onderzoeken geven aan dat de man zeer waarschijnlijk binnen een straal van 5 km woont of woonde van de vindplek. Nog specifieker: waarschijnlijk in het gebied ten zuiden van de hei: uit of Landgraaf of de gedeelten van Heerlen en Brunssum die net aan de hei grenzen.

DNA – verwantschapsonderzoek
De sporen van de onbekende man heeft de politie met betere technieken laten opwaarderen en via een DNA-verwantschapsonderzoek wil ze nu proberen te achterhalen wie dat is. Er worden zo’n 21.500 mannen gevraagd of ze hun DNA willen afstaan. De politie vindt dat deze zaak met de huidige technieken het verdient na 20 jaar te worden opgelost.

Hoe kan DNA helpen?
DNA is de drager van ons erfelijk materiaal. Het zijn een soort lange om elkaar draaiende strengen, in een voor ieder mens uniek patroon genetische codes. Dat DNA is in ons lichaam verpakt in chromosomen, die in de kern van elke cel in je lichaam zijn te vinden, of het nu een huid- of zenuwcel is. Elk mens heeft 46 van die chromosomen – 23 van je vader en 23 van je moeder – geordend in paren. Vooral het 23e paar chromosomen is interessant: dat zijn de geslachtschromosomen.
Bij een vrouw zijn dat 2 X-chromosomen, bij de man een X en een Y. Ook van die geslachtschromosomen krijg je de helft van je moeder en de helft van je vader mee. Bij de moeder is dat altijd een X-chromosoom, maar de vader bepaalt dus het geslacht van een toekomstig kind. Geeft hij via zijn zaadcel een X-chromosoom mee, dan wordt het een meisje, levert hij een Y-chromosoom, dan wordt het een jongen.

Y-chromosoom
Dat kleine Y-chromosoom wordt vrijwel 100% identiek van vader op zoon overgedragen. Daarom kun je er mannelijke familiebanden mee aantonen. Dat specifieke Y-chromosoom kijgt een man 1 op 1 van zijn vader, en die weer van zijn vader, enzovoorts. Met die achtergrond wordt DNA-verwantschapsonderzoek gedaan.
Als onderzoekers tijdens het komende DNA-verwantschapsonderzoek stuiten op iemand met zo’n zelfde Y-chromosoom als de onbekende man – dat kan dat ook van hele verre familie zijn – en komt de politie hopelijk uiteindelijk uit bij de man wiens DNA bij Nicky is gevonden.

Oproep om DNA af te staan
Als je zo’n brief hebt gekregen of als je sowieso vrijwillig DNA wil afgeven – dat mag ook – kom je bij een afnamepunt. Het Nederlands Forensisch Instituut krijgt alleen gecodeerde staafjes, geen gegevens van de persoon die DNA afgaf. Zij maken een DNA-profiel uit het wangslijm en kijken dan puur of er een match is met het bewijsmateriaal.
Geeft uw afgenomen DNA-materiaal geen match, dan wordt het vernietigd. U krijgt ook geen profiel of iets dergelijks opgestuurd. Als er wel een match is, krijgt het onderzoeksteam een seintje, zodat zij een stamboom kunnen gaan maken. Hopelijk leidt het DNA van een vrijwilliger dan naar degene die Nicky vermoedelijk achterliet en wordt eindelijk duidelijk wat er in 1998 is gebeurd.

Burgemeester Leudal: ‘Media blijf weg!’
Burgemeester Arno Verhoeven van de Limburgse gemeente Leudal doet een dringend beroep op de media weg te blijven uit Heibloem, als daar DNA van inwoners wordt afgenomen bij het onderzoek naar de moord op Nicky Verstappen. Media-aandacht zou mogelijk mensen afschrikken, aldus Verhoeven.

”Onze inwoners van Heibloem hebben duidelijk te kennen gegeven zo veel mogelijk in de luwte te willen deelnemen aan het DNA-verwantschapsonderzoek. Ik begrijp en respecteer dit volkomen. Aanwezigheid van de media wordt in Heibloem niet op prijs gesteld en heeft mogelijk een negatief effect op de bereidheid tot deelname. Ik doe als burgervader van Heibloem dan ook een nadrukkelijk appel op de media om de behoefte van onze burgers te respecteren en de afnameperiode in Heibloem in alle rust te laten geschieden.’’

Journalistenvakbond NVJ vindt het goed dat de burgemeester ervoor kiest een moreel appel te doen op de media en geen verbod in te stellen. ”Je ziet soms dat gemeenten een verbod uitspreken, maar dat vind ik ongelukkig”, zegt secretaris Thomas Bruning. ”Hij wil zijn inschatting overbrengen aan de media. Daar kun je verschillend over denken, maar voor ons is het belangrijkste uitgangspunt dat de keuze moet blijven aan de media.”

Bron: Hart van Nederland

Sperma-shampoo, wijn drinken uit broek medestudenten

Rene
Posted in Sperma nieuws


Sadistische ontgroeningsrituelen die elke verbeelding tarten, zijn schering en inslag aan prestigieuze Australische universiteiten. Dat blijkt uit een 200 pagina’s dik rapport dat het schokkende misbruik blootlegt, gepleegd door een machtige kliek oudere studenten.

Afgelopen maandag verscheen het rapport met als titel ‘The Red Zone’ van de organisatie ‘End Rape On Campus’ (EROC). Het beslaat gegevens van de 12 meest gerenommeerde universiteiten van Australië en laat studenten aan het woord die de walgelijke gebruiken hebben moeten ondergaan en daar nog steeds de littekens van dragen.

In de afgelopen vijf jaar zijn er 153 voorvallen van verkrachtingen en seksueel misbruik aan de politie gemeld. Maar de meeste slachtoffers durven het niet aan om klacht in te dienen en hullen zich in stilzwijgen, meldt het rapport. Het is dus nog maar het topje van de ijsberg. Vier op de vijf slachtoffers dient geen klacht in.

De gevaarlijke eerste week
De eerste week aan de universiteit blijkt de meeste gevaarlijke voor vrouwelijke studenten, zo stelt het rapport. Ongeveer 12 procent van de aanrandingen en pogingen tot seksueel misbruik vindt in die week plaats.

Sommige rituelen houden in dat mannelijke studenten moeten masturberen in shampooflessen die toebehoren aan jonge studentinnen. De studentes in kwestie zijn zich van geen kwaad bewust en wassen hun lokken met de ‘sperma-zeep’.

Douchen houdt risico’s in
Over het algemeen blijkt douchen voor jonge vrouwen op de campus sowieso een risicovolle onderneming. Veel studentes melden dat ze worden gefilmd en gefotografeerd door mannelijke studenten tijdens het douchen.

Een jonge studente vertelt dat zij samen met andere studentes gedwongen werd om wijn te drinken uit de onderbroek van haar mannelijke collega’s. In het studentenhuis stonden de mannelijke bewoners allemaal op een rij. In hun ondergoed zat een zak wijn en een rietje. De meisjes moesten al knielend uit de ‘zak’ drinken met behulp van het rietje dat uit de onderbroek kwam piepen.

Een andere student beschrijft dat er tijdens de eerste weken bepaalde feestjes plaatsvinden waarbij studentes gedwongen worden hun bovenkleding uit te doen wanneer een bepaald lied weerklinkt. De mannelijke studenten vormen dan een cirkel om hen heen, zodat ze de dansvloer zeker niet kunnen verlaten alvorens ze hun topje hebben uitgedaan.

“Wie weigert deel te nemen aan dergelijke activiteiten, wordt gepest of uitgesloten”, luidt het.

Task force
Het rapport beveelt aan om een nationale task force op te richten om seksueel misbruik aan de Australische universiteiten te onderzoeken. De regering moet nagaan of sadistische ontgroeningspraktijken niet juridisch kunnen vervolgd worden in de toekomst.

“Deze schokkende rituelen zijn een ware epidemie”, concludeert het rapport. “Het stelselmatig vernederen van nieuwelingen en hen stante pede onderaan de sociale ladder plaatsen, is een uiterst schadelijk proces.”

Bron: