Foto: Hans/Pixabay

De helft van de vakantiehuisjes in Nederland is te smerig om in te logeren. „Poep, pies, sperma, bloed, slijm, haren, nagels, rare vlekken, schimmel, lagen stof en ongedierte, héél veel enge beestjes hebben er vrij spel. Er wordt aantoonbaar slecht schoongemaakt. Soms zelfs helemaal niet. Dan zit je voor je dure geld in de viezigheid van je voorgangers.”

Deze keiharde conclusie van de Consumentenbond volgt op een ’undercover-onderzoek’ op dertig bekende vakantieparken verspreid over heel Nederland. Op ieder park is willekeurig één huisje in het geheim onderzocht met behulp van uv-lampen, veeghandschoenen en microbiologische testen.

Ranzig
„Het is misselijkmakend en schandalig wat onze mystery-onderzoekers allemaal vonden. In ultraviolet licht weet je echt niet wat je ziet. Vaak blijkt dat er nooit ergens een fris doekje overheen is gegaan. Het is te ranzig voor woorden. Overal ziekmakende poepbacteriën, niet alleen op het toilet, maar ook in de douche, op het aanrecht en op de eettafel. We troffen alle lichaamsvochten aan op de meest intieme plekken van de woning. Naast alle soorten schimmels, dode en levende diertjes. Daar wil je je kinderen niet laten spelen”, licht Joyce Donat van de Bond toe.

Vandaag worden alle resultaten van het spraakmakende onderzoek volgens haar gepubliceerd in de Consumentengids. „Ook met het blote oog is het een rotzooitje. Geen enkel groot vakantieconcern ontspringt de dans. Overal is wel wat aan te merken. De parken zijn hardleers. Vijf jaar geleden deden we precies hetzelfde onderzoek. Toen beloofde iedereen beterschap, maar er is niets verbeterd.”

De Consumentenbond slaat nu groot alarm over de erbarmelijke hygiënische toestanden in vakantiehuisjes. „Die zijn voor een belangrijk deel te wijten aan de zeer gebrekkige eindschoonmaak. Daar moeten gasten nota bene zelf gemiddeld 50 euro extra voor betalen”, aldus Donat.

Center Parcs, Landal en Roompot hebben twijfels bij de methode van onderzoek, zeggen ’verrast’ te zijn of spreken van ’een vertekend beeld’. Roompot wilde met een kort geding schadelijke publicatie voorkomen. De rechter wees alle vorderingen af.

Bron: De telegraaf

(Visited 860 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *